Gyorssegélyt ad az Aegon a kitelepített ügyfeleinek
2014.09.15
A napokban lehullott jelentõs mennyiségû csapadék Lentiben áradást okozott, az itt kitelepített ügyfeleinek az Aegon 50 ezer forintos gyorssegélyt ad. Nagykanizsán és Szentgotthárdnál is számítani lehet a csapadék okozta károkra. A biztosító kárszakértõket csoportosít át.

A napokban lehullott jelentõs mennyiségû csapadék megemelte több magyarországi patak vízszintjét, de van, ahol a felhõszakadás okozott károkat.

Lentiben a Liponsak patak kilépett medrébõl, és elárasztott több lakóházat is. Itt kitelepítésre is sor került. Az Aegon biztosító a kitelepítésben érintett ügyfeleinek 50 ezer forintos gyorssegélyt utal ki. „Ez az összeg nem kárelõleg, így ügyfeleink ezen felül megkapják a teljes kártérítési összeget” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Az elmúlt napokban az ország több pontján okozott károkat a víz. Nagykanizsán a felhõszakadás után sáros hordalékos víz hömpölygött a városban, öntött el pincéket, lakásokat. A Rába vízgyûjtõjén pedig jelenleg is folyamatos esõzés van, ezért a folyó vízszintje folyamatosan emelkedik. A folyó Szentgotthárdnál veszélyes ütemben árad, itt pincéket öntött el a víz.

„Az Aegon Magyarország szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket, a katasztrófavédelemmel együttmûködve” – mondta el Szombat Tamás. „Ahol szükséges, átcsoportosítjuk kárszakértõinket, és a lehetõ leghamarabb elkezdjük a károk felmérését. Telefonos ügyfélszolgálatunkon megemelt létszámmal fogadjuk a kárbejelentéseket.”

Az árvízvédelemmel kapcsolatos hasznos tippeket az Aegon Országos Kármegelõzési Program honlapján, a www.karmegelozes.hu oldalon találhat.