K&H: hétfő reggelig 500 kárbejelentés érkezett
2021.07.12

Újabb zivatarrendszer okozta vihar és jégeső pusztított országszerte az elmúlt hétvégén. A K&H-hoz 350 lakásbiztosításhoz és 150 casco biztosításhoz köthető kárbejelentés érkezett hétfő reggelig. A károk felmérése azonnal megkezdődött.

Június vége óta többször is jelentős zivatarrendszer alakult ki Magyarországon, az elmúlt hétvégén erős szelet, jelentős csapadékot és jégesőt hozott a vihar, amely súlyos károkat okozott. A K&H-hoz július 9-e – azaz a múlt péntek – óta folyamatosan érkeznek a kárbejelentések, hétfő délelőttig mintegy 350 lakásbiztosításhoz kapcsolódó kárbejelentést rögzítettek. Emellett 150 cascóhoz köthető jégverés kárról tettek bejelentést a Társaság ügyfelei. A kárfelmérés még folyamatban van, ezért a konkrét összeget egyelőre csak becsülni lehet.

A múlt pénteki viharhoz köthető károkra fizetendő kártérítés összege ismét meghaladja majd a 100 millió forintot.” – mondta Kaszab Attila, a K&H vezérigazgató-helyettese és nem-életbiztosítási üzletágának vezetője. Hozzátette: „A gyors ügyintézést segíti, hogy a károsultak online, akár hétvégén is bejelenthetik a vihar okozta károkat, ami lehetőséget ad a biztosítónak arra, hogy azonnal reagáljon és megkezdődjék a kárügyintézés.”

A rendkívüli időjárás nemcsak az ingatlan külsejében okozhat károkat, hanem a benne lévő ingóságokban is, ilyen például a villámlás, amely az adott lakás elektromos hálózatában túlfeszültséget idézhet elő, ez pedig károsíthatja a különböző  elektronikus berendezéseket. A villámcsapás ellen a megfelelően telepített villámhárító jelent megoldást, a számítógépeket és nagyértékű híradástechnikai berendezéseket pedig érdemes túlfeszültség elleni védelemmel ellátott elosztóval rákötni a hálózatra, megelőzendő az esetleg károkat.