Holnap ismét találkozik a hazai biztosítási szakma
2014.11.05
Csütörtökön ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a szektor rövid idõ alatt igen népszerûvé vált biztosításszakmai konferenciáját. Az esemény kiváló alkalmat teremt a biztosítók, az együttmûködõ vállalkozások és a szabályozói oldal, a felügyeleti döntéshozók képviselõi számára a magas szintû szakmai eszmecserére.

A tavalyi konferencia óta igen fontos, a biztosítási szektort érintõ változások történtek, elég csak az adó- és jogszabályi környezet átalakulására, az új Ptk.-ra, vagy a nyugdíjbiztosítások adókedvezményére gondolni. A konferencia fókuszában ezúttal az egészségbiztosítási piacban rejlõ lehetõségek, a biztosítókat érintõ európai szabályozói változások, valamint a nyugdíjbiztosítások adókedvezményének bevezetése óta eltelt idõszak tapasztalatai állnak.

November 6-án hazai és külföldi biztosítási felsõvezetõk, szabályozói és felügyeleti döntéshozók osztják meg egymással és a közönséggel véleményüket, tapasztalataikat. Megvitatják azokat az új tendenciákat, gazdasági és jogi környezeti változásokat, amelyek nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi biztosítási piacra is döntõ befolyással vannak, illetve lesznek.

A konferenciát Zombor Gábor, az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyért felelõs államtitkára nyitja meg, õt követõen pedig Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelõs ügyvezetõ igazgatója tart elõadást az aktuális makrogazdasági tendenciákról és kilátásokról, illetve a nyugdíjbiztosítások makrogazdasági szerepérõl.

Az MNB részérõl további két szakértõ is elõadást tart a rendezvényen: Stabilitás és bizalom címmel az MNB biztosításfelügyelési stratégiájáról és módszereirõl Kisgergely Kornél, a pénzügyi szervezetek felügyeletéért felelõs ügyvezetõ igazgatója beszél majd, a fogyasztóvédelem szerepérõl a biztosítási piacon pedig Bethlendi András fogyasztóvédelemért és piacfelügyeletért felelõs ügyvezetõ igazgató tart elõadást.

Pandurics Anett, a MABISZ elnöke a konferencia kapcsán hangsúlyozza: a biztosítási piacnak nagy szüksége van a konstruktív piaci, illetve a jogalkotóval folytatott párbeszédre, amelyre alkalmas fórum a MABISZ éves nemzetközi konferenciája. „A konferencián nemcsak a hazai biztosítási vezetõkkel és hazai szakmai partnereinkkel, hanem külföldi szakemberekkel is lehetõség nyílik a konzultációra.”