Az NN Csoport harmadik negyedéves eredményei is erõsek
2014.11.05
A harmadik negyedévben is erõs eredményeket tett közzé az NN Csoport: a folyamatos üzlet mûködési eredménye a tavalyi hasonló idõszakhoz képest 16,6 százalékkal 274 millió euróra emelkedett, így az idén eddig összesen 20,6 százalékkal nõtt. A nettó eredmény 354 millió euróra nõtt a tavalyi hasonló idõszak 652 millió eurós nettó veszteségével szemben.

Miután az NN Csoport nettó eredménye 39 millióról 252 millió euróra nõtt 2014. II. negyedévében az elõzõ év azonos idõszakához képest, a vállalatcsoport a harmadik negyedévben is kimagasló eredményeket tett közzé.

A folyamatos üzlet mûködési eredménye a tavalyi hasonló idõszakhoz képest 16,6 százalékkal 274 millió euróra emelkedett, azaz idén eddig összesen 20,6 százalékkal nõtt. Az adózás elõtti eredmény szintén jelentõsen – 458 millió euróra – nõtt. A tavalyi év hasonló idõszakának 652 millió euró nettó veszteségével szemben a nettó eredmény 354 millió euróra nõtt. Az éves összevetésben jelentkezõ 18,4 százalékos csökkenés oka a hollandiai nyugdíjpénztár pénzügyi önállóvá válásának egyszeri költsége az elsõ negyedévben. Az NN Csoport továbbra is tartja szilárd tõkepozícióját: az IGD ráta 283 százalékon áll, a készpénztõke stabilan 1,2 milliárd euró. Az új szerzések állandó árfolyam mellett 17,2 százalékkal nõttek, minden régió, így a Magyarországot magába foglaló Insurance Europe is növekedést mutatott, a vagyonkezelõ által kezelt vagyon pedig a kedvezõ piaci teljesítménynek köszönhetõen 180 milliárd euróra nõtt.

„Az NN Csoport stabil eredményei azt jelzik, hogy jó úton járunk a középtávú céljaink eléréséhez. Az NN Csoport részvényeinek július 2-i nyilvános tõzsdei kibocsátását megelõzõ idõszakban június folyamán tettük közzé a stratégiai pénzügyi céljainkat, mely a készpénzteremtést és az eredmények javítását helyezte a középpontba.” – mondta Lard Friese, az NN Csoport vezérigazgatója.

Az NN Biztosító európai vállalatainak értékesítési eredménye 10,8 százalékkal nõtt ebben az évben. Az üzletág termékportfóliójában egyre inkább a biztosítási védelemre helyezik a hangsúlyt, és nyugdíj-szolgáltatásainak újrapozícionálásával olyan megoldásokat kínálnak ügyfeleiknek, amelyek az alacsony kamatkörnyezetben is kellõ védelmet biztosítanak.

2015-ben a magyarországi ING Biztosító is visszatér az NN névhez, és mûködését NN Biztosító név alatt is változatlan formában folytatja. A vállalat továbbra is az eddig megszokott minõségben szolgálja ki ügyfeleit. Az NN legfontosabb értékei: az átláthatóság, az elkötelezettség és az odafigyelés.