Továbbra is az ING vezeti az életbiztosítási piacot
2014.11.18
Az ING Biztosító 2014 elsõ három negyedévében növelni tudta díjbevételét. A társaság ezzel továbbra is vezetõ Magyarországon az életbiztosítási piacon.

2014. elsõ kilenc hónapjának eredményei alapján az ING Biztosító megõrizte vezetõ pozícióját az életbiztosítási piacon. Az életbiztosítási díjbevétel alapján 16,3 százalékos a társaság piaci részaránya. Korrigált díjbevétellel számolva (azaz az egyszeri díjas állományt 10 százalékos súllyal számolva) az ING piaci részesedése ennél is jelentõsebb, 20,9 százalék.

Ezzel párhuzamosan dinamikusan nõ az ING Biztosító értékesítése: a társaság 2014. elsõ három negyedévében 22 százalékkal növelte újüzlet-értékesítését, jóval meghaladva a piaci átlagot.

A hagyományos, rendszeres díjas szegmensben a növekedés még erõsebb: 52,8 százalék, ami a januárban piacra dobott, garantált kifizetést biztosító ING Motiva Garantált Nyugdíjbiztosítás sikerét mutatja. Kilenc hónap alatt 8000 ügyfél választotta a Motiva Nyugdíjbiztosításokat.

Szabó Anikó, az ING Biztosító marketing igazgatója örül, hogy egyre többen veszik komolyan a nyugdíj-elõtakarékosságot: „A demográfiai változások miatt a nyugdíjbiztosítás fontos igényt elégít ki, melyet év eleje óta az állam adójóváírással is támogat, ügyfeleink pedig értékelik, hogy az ING egyszerû, átlátható, az igényeiknek megfelelõ nyugdíjbiztosítási megoldásokat kínál” – teszi hozzá a szakértõ.