Érkeznek a bejelentések a földrengés miatt
2015.01.06
Az év eleji nógrádi földrengés után érkeznek az elsõ kárbejelentések az Aegon Magyarországhoz. Tavaly szintén az év elsõ hónapjában volt ebben a térségben földrengés, az akkori tapasztalatok alapján a biztosító szakemberei nem számítanak jelentõs károkra.

Idén ismét földrengéssel indult az év Nógrád megyében. Cserhátsurány közelében négy földrengést is érzékeltek – a Richter-skálán 4-es, 3,9-es, 3,1-es és 2,8-as erõsségût.

Az év elsõ munkanapján 300 bejelentés érkezett a piacvezetõ lakásbiztosítóhoz, de a szakemberek még körülbelül 800 – 1000 bejelentésre számítanak. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 41,1 millió forint, az átlagkár 136 600 Ft. A legnagyobb kárbejelentés Balassagyarmatról érkezett, a kár összege mintegy 3 millió forint. A legtöbb kárbejelentés Balassagyarmatról, Szécsénybõl és Varsányból érkezett.

„Tavaly szintén az év elején volt földrengés ebben a térségben, azt megelõzõen pedig 2013 nyarán” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „Bár a földrengések nem túl gyakoriak hazánkban, és nagyon ritkán okoznak jelentõs károkat, aki tájékozódni szeretne róla, hogyan óvhatja meg ingatlanát, annak érdemes felkeresnie a www.karmegelozes.hu oldalt. Itt megtalálhatók a legfontosabb információk a rengésekkel, a legveszélyeztetettebb magyarországi területekkel kapcsolatban, és az érdeklõdõk jó tanácsokat is találnak arról, hogyan kell felkészülni egy esetleges földrengésre” – tette hozzá Szombat Tamás.