Kiszámíthatatlan, viharos idõjárásra érdemes számítani
2011.09.07
A kiszámíthatatlan, viharos idõjárás ebben az évben is rendkívül sok kárt okozott a magyarországi lakások és házak tulajdonosainak. Az éjszakai viharos idõjárás alapján úgy tûnik, idén az õszi hónapok is tartogatnak további, villámlással és erõs széllel járó heves zivatarokat, ezért mindenképpen érdemes bebiztosítani legfõbb értékeinket.

A kiszámíthatatlan, viharos idõjárás ebben az évben is rendkívül sok kárt okozott a magyarországi lakások és házak tulajdonosainak. A legrosszabbul azok jártak, akik nem rendelkeztek megfelelõ lakásbiztosítással. Az idei évben eddig több mint 3 milliárd forintot tett ki a Generalinál regisztrált, az idõjárás okozta károk összege. Az éjszakai viharos idõjárás alapján úgy tûnik, idén az õszi hónapok is tartogatnak további, villámlással és erõs széllel járó heves zivatarokat, ezért mindenképpen érdemes bebiztosítani legfõbb értékeinket.

Bár a tavalyi, nagy árvizekhez hasonló csapások eddig szerencsére nem sújtották hazánkat, idén sem kerültek el minket a szélsõséges idõjárási jelenségek. A tavaszi és nyári elsöprõ viharok országszerte komoly károkat okoztak az ingatlanokban, az õszi viharok elsõ hulláma pedig éppen a tegnapi nap folyamán érte el hazánkat.

A Generalihoz beérkezett adatok alapján az év elsõ 8 hónapjában már több mint 3 milliárd forintnyi kár keletkezett a biztosító ügyfeleinek vagyonában. A társaság Pest megyében, Budapesten, Hajdú-Biharban és Szabolcsban regisztrálta a legtöbb kárbejelentést. Az eddigi 8 hónap alatt összesen több mint 42 ezer kárbejelentésbõl közel 20 ezer viharkár és közel 12 ezer villámcsapással kapcsolatban történt. A biztosítónál regisztrált fennmaradó 10 ezer kárbejelentés a tetõbeázások, a felhõszakadások, a jégkárok és az árvizek miatt történt.

Hajas Gábor, a Generali vagyonbiztosítási üzletágának vezetõje szerint az évrõl évre szélsõségesebbé váló idõjárási jelenségek gyakorisága is jól mutatja, hogy egyre fontosabbá válik az otthonunk biztosítása. Sokaknak egy élet munkája fekszik az ingatlanban, amelyben családjával él, ezért is lényeges, hogy maximális védelemben tudják azt. Pár ezer forintos befektetéssel megelõzhetõk a súlyos anyagi károk.

Úgy tûnik, sajnálatos módon idén õsszel is folytatódik a kiszámíthatatlan idõjárás, ezért javasolt elõre felkészülni, és megfelelõen biztosítani otthonunkat. A biztosító segít megelõzni a károkat: ingyenes SMS viharjelzõ szolgáltatást nyújt a lakásbiztosításokhoz, így idõben felkészülhetünk a rossz idõre, biztonságba helyezhetjük értékeinket.

Fontos, hogy a lakásbiztosítás kiválasztásakor körültekintõen járjunk el. Az ár mellett vegyük figyelembe azt is, hogy a biztosítás pontosan mire terjed ki, mely kockázati csoportokat fedi le. Emellett érdemes az esetleges kiegészítõ szolgáltatások és az elérhetõ kedvezmények szempontjából is tájékozódni, hiszen így nemcsak a számunkra legjobb, de a legkedvezõbb megoldást választhatjuk ki.