MABISZ Konferencia 2011: Ár vagy minõség? Párhuzamok és ellentétek Európában
2011.10.17
A hazai és nemzetközi biztosítási piac legprominensebb képviselõi vitatják meg a szektor aktuális kérdéseit a Magyar Biztosítók Szövetségének második alkalommal megrendezésre kerülõ biztosítási konferenciáján, melyre 2011. október 19-én kerül sor a budapesti Corinthia Hotelben.

Már a tavalyi év is számos nem várt nehézséget hozott, melyek alaposan átformálták a hazai és a nemzetközi biztosítási piacokat, a változás azonban napjainkban is zajlik. A szabályozói környezet változása számos kérdést felvet, melyek közül a legfontosabb, hogy miként tudja az ágazat mindezeket elõnyére fordítani.

A konferencián olyan kiemelt témák kerülnek megvitatásra, mint a hazai pénzügyi felügyelés biztosítókra vonatkozó lehetséges jövõbeli irányai, az európai biztosítási szektor szabályozási környezetének megváltozása fogyasztóvédelmi szempontból, a biztosítók vagyonkezelésének aktuális kérdései, vagy a hatékony online értékesítés pénzügyi szektor számára fontos vetületei.

A rendezvényre ellátogatók betekintést nyerhetnek a régió – Csehország, Szlovákia, Románia, Horvátország – valamint Franciaország biztosítási piacának aktuális kérdéseibe, melynek tanulságai sokat segíthetnek a hazai piac szereplõi számára is.

A jelenlévõk a fentieken kívül megismerhetik az exkluzívan ezen a konferencián bemutatásra kerülõ legfrissebb hazai biztosításpiaci kutatás eredményeit is.

A konferencia elõadói a teljesség igénye nélkül:

  • Dr. Banyár József, elnöki fõtanácsadó, Pénzügyi Szerveztek Állami Felügyelete
  • Hamecz István, elnök-vezérigazgató, OTP Alapkezelõ Zrt.
  • Harry Smorenberg, ügyvezetõ igazgató, Smorenberg Corporate Consultancy B.V.
  • Johannes Martin Hartmann, Swiss Re Europe
  • William Vidonja, a CEA egységes piacért, és szociális ügyekért felelõs vezetõje


A rendezvény fõbb paraméterei:
Idõpont: 2011. október 19.
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)

Az elõadók névsora, a konferencia programja, további információk és jelentkezés az alábbi honlapon:
http://mabiszkonferencia.hu/