Már 33 millió forint kárt okozott az idõjárás az Aegon ügyfeleinél
2015.04.03
Csütörtök estig több, mint 400 meteorológiai kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 33 millió forint, az átlagos kárérték meghaladja a 80 ezer forintot. Az elõrejelzések szerint marad a viharos idõjárás, ezért további károkra lehet számítani.

Viharos széllel, sok helyen jégesõvel és hóval érkezett az április. Az Aegon Magyarországhoz az elmúlt napokban már több, mint 400 meteorológiai kárbejelentés érkezett, ezek nagy része (376 db) viharkár. Az ügyfelek által becsült kárérték meghaladja a 33 millió forintot, az átlagos kárérték pedig a 80 ezer forintot.

A legtöbb bejelentés Budapestrõl érkezett, ezt követi Nyíregyháza, Debrecen és Pécs.

„Az elõrejelzések szerint az ünnepek során a szél továbbra is erõs marad, vasárnap többfelé megerõsödik, hétfõn viharossá fokozódik, így további kárbejelentésekre számítunk” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „A viharokat elkerülni ugyan nem tudjuk, a károkat azonban mérsékelhetjük, ha idõben felkészülünk. Ebben segít az Országos Kármegelõzési Programunk, amelynek honlapján, a www.karmegelozes.hu oldalon hasznos tanácsokat, tippeket találhatnak ügyfeleink.”