Így nõtt Európa legnagyobb biztosítójának profitja
2015.05.18
Az Allianz profitja 11%-kal, 1,82 milliárd euróra nõtt az idei elsõ negyedévben, köszönhetõen a nem-életbiztosítási díjbevételek erõs növekedésének, valamint az élet- és egészségbiztosítási vonalak rekord nyereségének.

A biztosító összes bevétele 11,2%-kal, 37,8 milliárd euróra hízott az idei elsõ három hónapban. A társaság pénzügyi vezetõje szerint az ígéretes évkezdet ellenére az alacsony kamatkörnyezet továbbra is kihívások elé állítja a biztosítót.

A nem-életbiztosítások bruttó díjbevétele 13,9%-kal, 17,34 milliárd euróra nõtt, köszönhetõen a vállalati biztosításokkal foglalkozó részleg (AGCS), valamint a németországi és a latin-amerikai leányvállalatok teljesítményének.

A mûködési eredmény ennek ellenére 13,7%-kal, 1,28 milliárd euróra csökkent a vizsgált idõszakban, a természeti katasztrófákból származó lényegesen magasabb károk miatt, melyek összesen 222 millió euróba kerültek az Allianz számára.

A súlyos januári és márciusi viharok miatt az összesített kárhányadok 92,6%-ról, 94,6%-ra romlottak.

Az élet- és egészségbiztosítási üzletág mûködési nyeresége most elõször haladta meg az egymilliárd eurót: összesen 25,5%-kal, 1,1 milliárdra emelkedett, köszönhetõen elsõsorban az erõsebb befektetési eredményeknek.

A vagyonkezelési üzletág profitja ezzel szemben 14%-kal, 555 millió euróra csökkent.

Az eredmények tükrében az Allianz megerõsítette az idei évre kitûzött 10,4 milliárd eurós profitcélját.