Lehúzta a rolót Oroszországban a Munich Re
2015.07.15
Bezárja képviseleti irodáját Oroszországban az egyik vezetõ nemzetközi viszontbiztosító. A helyi ügyfeleket közvetlenül Németországból fogja kiszolgálni a Munich Re.

Az orosz Vedomosti kiadvány beszámolója szerint azért döntött így a cég, hogy tovább javítsa az orosz üzlet hatékonyságát, ezzel biztosítva a jövõbeli jövedelmezõséget. Más tényezõk is közrejátszottak azonban a döntésben, ugyanis a gyenge orosz gazdaság, a rossz minõségû kockázatok és a teljesítmény javulásának kilátástalansága miatt viszonylag szûk piacon tud tevékenykedni a viszontbiztosító.

Az elmúlt tíz évben az orosz ipari ágazat helyzete jelentõsen romlott, ami hatással volt a viszontbiztosító tevékenységére is, miután a Munich Re gyakran vállalt jelentõs kockázatokat ebben az ágazatban. A 2014-es vállalati jelentés szerint például egy orosz finomító robbanása 150 millió eurós veszteséget eredményezett.

A Munich Re döntése viszonylag rossz hírnek tekinthetõ az orosz piac számára, hiszen csökkenti a versenyt a viszontbiztosítási piacon.