Az Allianz és az UniCredit tovább erősíti partnerségét Európában
2022.02.03

Az UniCredit és az Allianz több országra kiterjedő keretmegállapodást írt alá, amely megerősíti a vállalatok 1996 óta tartó, hosszú ideje fennálló és rendkívül sikeres bankbiztosítási partnerségét.

A megállapodás az UniCredit olaszországi, németországi, közép- és kelet-európai jelenlétére terjed ki, és méltóképpen elismeri mindkét partner hozzájárulását a létrejövő értékhez.

A megállapodás a közös– tréninget és marketinget is érintő - beruházásokat foglalja magába, melyek célja a digitalizáció zökkenőmentes integrálása és felgyorsítása. Ez egyben lehetővé teszi az UniCredit számára, hogy kategóriája legjobb banki termékeit kínálja ügyfeleinek az Allianz nyílt platformján Németországban, Olaszországban és más joghatóságokban.

Olaszországban, Németországban, valamint Közép- és Kelet-Európában az Unicredit Csoport több mint 15 millió ügyfelet, az Allianz Csoport pedig több mint 30 millió ügyfelet szolgál ki.

Két végrehajtási megállapodást írnak alá a jelenlegi szabályozás módosítására és kiegészítésére Olaszországban és Németországban.

Az olaszországi megállapodás többek között kiterjed a jelenlegi megállapodások megújítására mind az élet-, mind a nem-életbiztosítási üzletágakban 2027-ig. Teljes hozzáférést biztosít az Allianz legjobb termékeihez és a további innovációkra tesz ígéretet az UniCredit ügyfelei számára; továbbá az Allianz további támogatását biztosítja az UniCredit számára egy integrált platform és szolgáltatási modell kialakításában. Emellett a képzés és a marketing támogatás fokozását tartalmazza, melynek célja a szolgáltatás és az ügyfeleknek nyújtott ajánlatok javítása.

A megújított partnerség részeként a CreditRas Vita és a CreditRas Assicurazioni 2022. február 10-étől kezdve UniCredit Allianz Vita és UniCredit Allianz Assicurazioni névre változik.

A német megállapodás további kezdeményezéseket tartalmaz a digitális bankbiztosítás és marketing megerősítésére.