Az Allianz és az UniCredit együttmûködési megállapodást írt alá
2018.06.05
Az Allianz Csoport és az UniCredit egy hosszútávú együttmûködési megállapodást írt alá a Közép- Kelet Európai régióra. Ezen megállapodás alapján, amely 2018 második felében lép életbe, az UniCredit exkluzív együttmûködõ partnere az Allianz lesz, így az UniCredit ügyfeleinek Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában az Allianz élet-, lakás-, gépjármû- és balesetbiztosítási termékeit kínálja majd - tette közzé az Allianz Hungária Biztosító.

A partnerségnek köszönhetõen az UniCredit erõs bankfiókhálózata és az Allianz kimagasló biztosítási szakértelme ötvözõdik. Az UniCredit közép-kelet-európai régiójának ügyfelei, a bank fiókjaiban és a digitális platformokon könnyen hozzáférhetnek az Allianz biztosítási megoldásaihoz. 

Az egyes országok együttmûködési megállapodásait a helyi elõírásoknak betartásával kötik a felek.
„Az UniCredit ügyfelei - ahogy az igény egyre jobban növekszik az élet-, vagyon-, gépjármû- és balesetbiztosítási termékek iránt - az Allianz kimagasló biztosítási szaktudásának elõnyeit élvezhetik a régióban. Mostantól az UniCredit ügyfelei számára is ott leszünk az életük meghatározó pillanataiban”- hangsúlyozta Petros Papanikolaou az Allianz SE Regionális vezérigazgatója.

„Az UniCredit és az Allianz is elkötelezte magát, hogy tovább folytassa növekedését a régióban. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az UniCredit az Allianzt tartotta ügyfelei számára a legjobb szolgáltatónak. Ezt az együttmûködést a sikeres régiós stratégiánk visszaigazolásának tekintjük” - tette hozzá.

„A partnerség tovább szélesíti az UniCredit által kínált szolgáltatások körét az élet- és nem-élet- biztosítások terén. A lakossági- és kisvállalkozási ügyfeleinknek ezáltal kimagasló szolgáltatást tudunk nyújtani, így ügyfeleink a régióban betöltött vezetõ pozíciónkból és az Allianz elismert brandjébõl és szaktudásából is profitálhatnak” – mondta Carlo Vivaldi, az UniCredit Közép- Kelet Európai régiójának vezetõje. 

A régió meghatározó növekvõ piacot jelent a biztosítási szektor számára, míg a penetráció jóval a nyugat-európai szint alatt van. Az együttmûködésnek köszönhetõen ez az értékesítési csatorna is javítani fogja a penetrációs mutatót az elkövetkezõ idõszakban.