Jelentõs esõzések: érdemes ellenõrizni a vízelvezetõ rendszereket
2015.09.25
Az elmúlt idõszakban jellemzõen lokálisan, rövid idõ alatt hullott nagy mennyiségû csapadék Fejér megyében. Ezek az intenzív felhõszakadások jelentõs terhelést jelentek a települések felszíni vízelvezetõ rendszereire. Éppen ezért, a hatékony csapadékvíz-elvezetés és a belvízkárok megelõzése érdekében a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság javasolja a vízelvezetõ rendszerek idõszakos tisztítását.

Az árkok, átereszek karbantartása egy-egy ingatlan elõtt a telek tulajdonosának a kötelezettsége. Kérik, hogy fordítsanak fokozott figyelmet az árkok, átereszek növényzettõl, falevelektõl és hordalékoktól történõ tisztítására, tisztán tartására! Nagy mennyiségû csapadékot követõen is javasolt meggyõzõdni az árkok vízelvezetõ képességérõl, és amennyiben indokolt biztosítsák az esõvíz elfolyásának zavartalanságát.

Az ingatlanokon belül is fontos a csapadék megfelelõ elvezetése. Gyõzõdjenek meg, ellenõrizzék az épületek tetõhéjazatának, a tûzfalaknak és az ereszcsatornáknak állapotát! Utóbbiaknál fontos, az õszi lombullás miatti falevelek eltávolítása.