5 jótanács a betörõk ellen
2015.10.09
A rossz idõ beköszöntével a nyaralók kiürülnek, az emberek visszaköltöznek városi otthonaikba. A Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság néhány tanáccsal szolgál annak érdekében, hogy a hétvégi házak ne váljanak a betörõk célpontjaivá.
  • Az ingatlan körüli kerítést tartsa jó állapotban, a kaput, bejárati ajtót mindig zárja kulcsra! Ne hagyja, hogy bárki észrevétlenül elbújhasson kertjében, vágja vissza a sövényeket, bokrokat, fákat!
  • Az ingatlan nyílászárói legyenek jól zárhatóak, hosszabb távolléte esetén szereltessen rájuk rácsokat! Az ingatlanba szereljen biztonsági berendezéseket, használjon riasztót, mozgásérzékelõt, biztonsági kamerát, udvari világítást. Az ingatlan bejáratánál helyezzen el erre figyelmeztetõ jelzést!
  • Hosszú távolléte esetén, ne hagyjon értékes mûszaki cikkeket a házban és értékeit tárolja biztonságos helyen, lehetõleg rögzített széfben! Vezessen listát értékeirõl, azok egyedi azonosításra alkalmas sajátosságairól!
  • Figyeljen környezetére, ismerje szomszédait, ápoljon velük jó viszonyt! Egymás értékeit tartsák szemmel. Gondoskodjon arról, hogy postaládája mindennap ki legyen ürítve!
  • Segítse a rendõrség munkáját! Ha gyanús személyeket lát, figyelje meg õket, írja fel a jármûvük forgalmi rendszámát, típusát, színét! Ha bármi gyanúsat észlel, hívja azonnal a rendõrséget! – áll a közleményben.