Egyre több a munkahelyi baleset
2015.10.28
A KSH adatai alapján az elmúlt két évben itthon 15%-kal emelkedett a munkahelyi balesetek száma. A balesetekben a stressz is közrejátszhat, ezért fontos a bizalomépítés, amiben a megfelelõ, személyre szabott biztosítások is segíthetnek - írja a ProfitLine.hu.

A KSH kutatása alapján 2012-ben itthon 17 164-en szenvedtek balesetet a munkahelyükön, ugyanez a szám 2014-ben már 19 787-re emelkedett. A Generali szakértõi szerint a káresetek számának növekedésével párhuzamosan egyre fontosabbá válik a munkáltatói balesetbiztosítás, hiszen napi pár száz forintért, azaz mindössze egy csésze kávé áráért már széleskörûen biztonságban tudhatják a vállalkozások a kollégáikat. Munka közben ugyanis bárkivel megeshetnek balesetek, de kevesen gondolnák, hogy egy egyszerû lábujjtörés után akár több mint 700 000 forintot is téríthet a biztosító.

Úgy tûnik, a hasonló problémák a világsztárokat sem kímélik, akiknek az utóbbi idõben is bõven kijutott a bajból – derül ki a listából, amit a Generali készített az elmúlt hónapok legmeglepõbb munkabaleseteirõl.

„Ebben a bizalomhiányos környezetben kitûnõ döntés lehet egy cégvezetõ részérõl, ha gondoskodik munkavállalóiról. Sajnos a Generali adatai is azt támasztják alá, hogy egyre több munkahelyi baleset történik. A munkáltatói kockázati élet-, baleset- és egészségbiztosítás nemcsak abban segíthet, hogy a kollégák hamarabb felépüljenek, hanem béren kívüli juttatásként növelheti a vállalat iránti elkötelezettséget is. Az elérhetõ konstrukciók pedig igyekeznek az egyéni igényeket is kielégíteni” – mondja Schaub Erika, a Generali személybiztosítási igazgatója.