Ötbõl egy ember tesz félre nyugdíjas éveire
2015.11.16
Bár a hazai internetezõk 91%-a gondolja úgy, hogy valamilyen mértékben magának kell gondoskodnia nyugdíjas évei anyagi biztonságáról, mégis csak az ötödük rendelkezik valamilyen nyugdíjcélú megtakarítással - derül ki a Generali biztosító kutatásából.

A 18-75 éves korosztályba tartozó hazai netezõk túlnyomó többsége (90%) tudja, hogy már most takarékoskodnia kellene a nyugdíjra, de nyugdíjcélú pénzügyi termékekkel csak a harmaduk rendelkezik – olvasható a Portfolio.hu-n.. A hazai internetezõk közül kettõbõl egynek van spórolt pénze: azok, akiknek van rá módjuk, átlagosan havi 24 000 Ft-ot tesznek félre.

A megkérdezettek többsége akkor érezné magát idõs korában is biztonságban, ha havonta átlagosan 55 000 forintot tudna félretenni, de tízbõl három ember szerint 10 000 és 30 000 forint közötti összeg is megtenné.

Jelenleg az internetezõk 37%-a tud megtakarítani - derül ki a biztosító idei felmérésébõl. Azon túl, hogy sokaknak nem futja öngondoskodásra, úgy tûnik, nem is tervezik elég tudatosan pénzügyeiket. A rendszeresen megtakarítók 63%-a csak azt teszi el, ami a hónap végén a fizetésbõl marad - világít rá a kutatás.