Egyesülésre készül az Union és Erste anyja
2011.10.05
A Vienna Insurance Group azt tervezi, hogy egyesíti két nem-életbiztosítási leányvállalatát, a Bulgarski Imotit és a Bulstardot, hogy megerõsítse bulgáriai jelenlétét, és jobban kihasználja a szinergiákat.

Az egyesülés várhatóan 2012 elsõ felében befejezõdik, a jogi és hatósági jóváhagyásokat követõen. Az összeolvadás után a VIG nyújt minden szolgáltatást Bulgáriában, a Bulstrad márkanév alatt.

A VIG elmondta, hogy a döntést elsõsorban az motiválta, hogy a csoport jelenléte integrált és világos legyen a bolgár piacon.

Az egyesülés növeli a hatékonyságot, és jobban kihasználja a szinergiákat – közölte a VIG – valamint tovább erõsíti a csoport vezetõ pozícióját az értékesítési feladatok összevonása által. A folyamat során a lehetõ legjobb ügyfélkiszolgálásra fogunk törekedni – nyilatkozta Günter Geyer, a VIG vezérigazgatója.

A VIG állítása szerint 2011 elsõ felében 15,4 százalékos piaci részesedést szerzett a bolgár biztosítási piacon. A nem-életbiztosítási ágazatban a két vállalat piaci részesedése 16,3 százalékos. 2011 elsõ felében a Bulstrad 43,3 millió euró díjbevételre tett szert, míg a Bulgarski Imoti 14,1 millió eurót.

A hazai piacon az Union Biztosító és az Erste Biztosító anyavállalataként jelen lévõ Vienna Insurance Group (VIG) 2010-ben 37,1 milliárd forintos díjbevételt generált. Az életbiztosítási üzletág bevétele 5,8 százalékos növekedéssel 23,2 milliárd forintot, míg a nem-életbiztosítási terület díjbevétele 13,9 milliárd forintot ért el.