Rengeteg életbiztosítástól válna meg az Allianz
2016.03.31
Eladná 4,5 milliárd eurós életbiztosítási portfólióját Olaszországban a német Allianz. Az alacsony hozamkörnyezet és a magas tõkekövetelmények drágították meg a biztosító számára ennek megtartását - írja a portfolio.hu.

A Reuters értesülése szerint a Goldman Sachs befektetési bankot bízta meg a biztosító azzal, hogy szervezze meg már nem értékesített, de díjbevételt továbbra is termelõ olasz életbiztosítási portfóliójának értékesítését.

Az Allianz Olaszországban a negyedik helyet foglalja el az élet- és egészségbiztosítási piacon. A biztosító számára jelenleg az alacsony kamatkörnyezet jelenti a legnagyobb kihívást legalább 2%-os garantált hozamot fizetõ életbiztosítási portfóliója miatt, de a megemelkedett tõkekövetelmények sem könnyítik meg az üzletág fenntartását.

A portfólió iránt érdeklõdött a londoni székhelyû Cinven magántõke-társaság és az amerikai Apollo is, utóbbi azonban állítólag elállt az üzlettõl. Becslések szerint a 4,5 milliárd eurós életbiztosítási portfólió mintegy 200 millió eurót érhet a lehetséges vevõknek.

Az Allianz már korábban jelezte, hogy tevékenységét elsõsorban hazai, németországi eszközeire szeretné fókuszálni, bizonyos külföldi portfóliók eladásával.