Elégedetlenek a magyarok az állami egészségüggyel
2016.04.27
Elégedetlenek a magyarok az állami egészségüggyel, ugyanis átlagosan 320 ezer forintot költenek évente az ügyfelek magán-egészségbiztosításra - ez annak a felmérésnek az eredménye, amelyet egy biztosítótársaság végzett - írja az MTI.

A nemzetközi egészségbiztosításokat kínáló MediHelp International 1500 embert kérdezett meg online kérdõíves módszerrel arról, hogy milyen feltételekkel, miért és mekkora összegért kötnek magán egészségbiztosítást.

A felmérésbõl kiderült, hogy a válaszadók fele elsõsorban azért döntött már vagy döntene magán-egészségbiztosítás mellett, mert elégedetlen az állami egészségügyi ellátással. 

A MediHelp online felmérésében résztvevõk 15 százalékának már van magán-egészségbiztosítása, további 10 százalék pedig egy éven belül tervez ilyet kötni. Véleményük kialakításában szerepet játszik az is, hogy a családtagoktól, barátoktól és médiából sok rossz véleményt hallanak az állami ellátás színvonaláról.

A magánbiztosítás egyik legnagyobb elõnyének a megkérdezettek a várólisták kikerülését tartják. A magyar állami egészségügyben ugyanis egy csípõprotézis cseréjére átlagosan 366 napot, egy gerincsérvmûtétre pedig 36 napot kell várni, a magán-egészségbiztosítást kötõk számára ezek a mûtétek viszont várakozás nélkül igénybe vehetõk - tartalmazza a felmérés összegzése.