A MetLife a Global Corporate Challange wellness programmal ösztönzi munkatársait
2016.06.02
A MetLife, Inc. (NYSE: MET) új szintre emelte munkahelyi jóllét iránti elkötelezettségét, azáltal, hogy csatlakozott a Global Corporate Challenge (GCC) programhoz. A GCC program világszerte segít javítani a munkatársak egészségét és teljesítményét.

Több mint 1.200 munkatárs csatlakozott a GCC 2016. programhoz a MetLife Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) országaiban. A résztvevõk hét fõs csapatokban versenyeznek a világ legkülönbözõbb pontjain lévõ vállalatok további 340.000 alkalmazottja ellen egy száznapos kihívás keretében.

Minden résztvevõ GCC csapattag kap egy GCC Pulse nevû hordozható aktivitásmérõt, ami a nap során naplózza a mozgását. A MetLife résztvevõi fejenként napi 10.000 lépést tûztek ki célként maguk elé, de minél aktívabb a csapat, annál többet haladnak együtt elõre egy virtuális föld körüli utazáson.

A MetLife a munkatársai egészségét és jó közérzetét globálisan elõsegítõ és ösztönzõ „Wellness for Life” elnevezésû nemzetközi kezdeményezése keretében csatlakozott a GCC versenyhez.

Michel Khalaf, az EMEA elnöke elmondta: „Munkatársaink megosztották velünk, hogy milyen fontos számukra a jó munkahelyi közérzet. A GCC program pedig egy fantasztikus lehetõséget kínál számukra ahhoz, hogy igazán jól érezhessék magukat és részt vegyenek ebben az újszerû és szórakoztató versenyben. Az egész EMEA régióban arra törekszünk, hogy egészségközpontú aktivitásokkal erõsítsük munkatársaink elkötelezettségét, amely kiterjed a jóllét minden elemére, azaz a testmozgásra, a táplálkozásra, a pozitív gondolkodásra és a pihentetõ alvásra.”

A wellness a stratégiai növekedés egyik területe a MetLife és különösen a vállalat alkalmazotti juttatásokkal foglalkozó üzletága számára, amely az ügyfelek és alkalmazottak iránti elkötelezettség részeként a jó közérzet holisztikus megközelítésére helyezi a fõ hangsúlyt.

A MetLife elindított egy kutatási, innovációs és gondolatvezér programot is azzal a céllal, hogy egyfelõl segítse vállalaton belül az egyes szervezetek egészség, ellenállóképesség és stresszkezelés javítását szolgáló gyakorlati módszereit megvizsgálni, másfelõl az elkötelezettséget és termelékenységet modellezni és mérni. A MetLife saját adatai* azt mutatják, hogy a munkavállalóik több mint fele (56%) szerint az alkalmazottak egészségének, állóképességének és általános jó közérzetének a javítása növelné szervezeten belül a termelékenységet, ugyanakkor csak 28%-uk mondta azt, hogy mûködik is náluk ilyen program.