Vasárnapi kgfb-díjhirdetés - a PSZÁF ellenzi!
2011.10.12
A PSZÁF mindent megtesz, hogy az autósokat ne érje hátrány a kgfb-díjhirdetéssel kapcsolatban: törvénymódosítással érné el, hogy ne vasárnap legyen díjhirdetés – írja a Napi Gazdaság.

Mivel október 30-a idén vasárnapra esik, a biztosítók arra kényszerülnek, hogy az aznap megjelenõ napilapokban hirdessék meg jövõ évi tarifáikat, így azok a Borsban és a Nemzeti Sportban jelennének meg. Több hírlapárus azonban zárva tart vasárnap, s a posta sem kézbesíti aznap a lapokat. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ezért törvénymódosítást kezdeményez a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítások díjhirdetésével kapcsolatban − tájékoztatta a lapot Binder István, a felügyelet szóvivõje.

A felügyelet a módosításában arra tesz javaslatot, hogy a díjhirdetés a jövõben október utolsó munkanapja legyen − mondta Binder István. Ha a változtatást a következõ napokban elfogadja a parlament, akkor ez a mostani díjhirdetésre is vonatkozik majd. A törvény ma is csak legutolsó idõpontként jelöli meg október 30-at, elõbb is lehet díjat hirdetni.

A felügyelet ugyancsak kezdeményezi, hogy a napilapok mellett a PSZÁF honlapja is hivatalos megjelentetési hely legyen.