Többen vehetik igénybe az agrárkamara csoportos tanulói felelõsségbiztosítását szeptembertõl
2016.08.31
Szeptembertõl az agrárgazdasági felsõfokú duális képzésben részt vevõ gyakorlati képzõhelyek és a Földmûvelésügyi Minisztérium fenntartásában mûködõ iskolai tangazdaságok is igénybe vehetik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjainak járó csoportos tanulói felelõsségbiztosítást, amelynek éves díját átvállalja a kamara - írja MTI.

A NAK közleménye szerint a duális képzés keretében a gyakorlati tudás megszerzése a gazdálkodó szervezeteknél, munkahelyi körülmények között történik, így a gyakorlati képzéssel járó kockázatok mind szélesebb körû kezelése egyaránt fontos a diákok és a képzõhelyek számára.

A NAK-tagsággal nem rendelkezõ agrárgazdasági felsõfokú gyakorlati képzésben részt vevõ gazdálkodó szervezetek és iskolai tangazdaságok ezt a lehetõséget a NAK önkéntes tagságának vállalásával igényelhetik. A biztosítást a kamara tagjai egyszerûen, csatlakozási nyilatkozat kitöltésével vehetik igénybe. A csoportos konstrukció szerzõdõje és a biztosítási díj fizetõje a NAK, azaz a gazdálkodónak nem kell biztosítási díjat fizetnie, és figyelnie sem a biztosítási szerzõdése érvényességére - írták.

A NAK 2015 óta segíti az agrár középfokú duális képzésben résztvevõ, NAK-tagsággal rendelkezõ gyakorlati képzõhelyeket azzal, hogy a képzést vállaló gazdálkodók igényeire alakított, teljes körû felelõsségbiztosítási konstrukciót dolgozott ki, és ezen felül át is vállalja a csoportos tanulói felelõsségbiztosítás évi 24 ezer forintos díját. A tanulói és munkáltatói felelõsségbiztosítást az MKB Általános Biztosító Zrt.-vel kötötte a NAK, eddig több mint 200 gazdálkodó szervezet vette igénybe a csoportos tanulói felelõsségbiztosítást - áll a közleményben.