K&H Biztosító: 2016. elsõ félévében 1,7 milliárd forint adózás utáni nyereség
2016.09.07
A K&H Biztosító 2016. elsõ félévében 1,7 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért, ami 41 százalékkal, 491 millió forinttal magasabb az elõzõ év azonos idõszakinál - írja az MTI.

A mûködési eredmény a nem-életbiztosítási ágban 1,87 milliárd forintot, az életbiztosítási ágban 0,56 milliárd forintot ért el.

Nik Vincke kifejtette: a mûködési költségek 3 százalékkal csökkentek éves összehasonlításban, az állomány viszont a hatékonyság javulásának köszönhetõen jelentõsen bõvült. Valamennyi üzletág továbbra is erõteljes bõvülést mutat, a legjelentõsebb növekedést a banki fiókhálózaton és a közvetlen csatornákon keresztül történõ értékesítésben sikerült elérni.

A nem-életbiztosítási üzletág 15,25 milliárd forint díjbevételt produkált, amely éves összehasonlításban 23,7 százalékos növekedést jelent, ebben jelentõs szerep jutott a kgfb-termékeknek, ezen a téren éves szinten 28 százalékos volt bõvülés. Az új kötéseknek és a jó megtartási aránynak köszönhetõen a lakásbiztosítási portfolió éves összevetésben több mint 10 százalékkal bõvült.

Az életbiztosítások terén a bruttó díjelõírás erõteljes emelkedése következtében az életbiztosítási tartalékok szintje - a K&H történetében elõször - meghaladta a 100 milliárd forintot. Ez a mutató 2016. második negyedévének végén elérte a 102,5 milliárd forintot, éves szinten 13 százalékkal nõtt.