A K&H Biztosító 2,8 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el 2016-ban
2017.02.14
A K&H Biztosító 2,8 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el 2016-ban, ami 46 százalékkal, azaz 881 millió forinttal magasabb az elõzõ év azonos idõszakához képest - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese a K&H Bank és a biztosító közös sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: a rendszeres díjas életbiztosítási termékek bruttó díjbevéte 12 százalékkal nõtt az elmúlt évben. Az életbiztosítási ágban 2016 végére a tartalékok összege elérte a 105 milliárd forintot, ami éves összehasonlításban 10,6 százalékos növekedés. A nem-élet ágban a díjbevétel 27,6 milliárd forintot tett ki, ami éves szinten 23 százalékos emelkedés.

A mûködési eredmény a nem-életbiztosítási ágban 2,95 milliárd forint, az életbiztosítási ágban 1,3 milliárd forint volt. A mûködési költségek csak kismértékben, 4 százalékkal haladták meg az elõzõ évi értéket - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Kaszab Attila az MTI kérdésére elmondta: a tavalyi emelkedés után a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási (kgfb) díjak tovább nõhetnek, azonban az idén várhatóan már "csupán" egyszámjegyû lesz a növekedés. Ez annak tudható be, hogy ugyan a károk átlagos értéke nem nagyon változik, viszont a káresemények száma nõ, és a személyi sérüléses balesetek száma is emelkedik. A magyarok egyre többször saját gépkocsival utaznak külföldre - akár turisztikai, akár üzleti célból - és a külföldön elszenvedett személyi sérülések gyógykezelése többszöröse az itthoni gyógyítás összegének - fûzte hozzá. Emellett az autók száma, illetve a gépkocsik átlagéletkora is jelentõsen emelkedett az utóbbi években - magyarázta Kaszab Attila.