Új telematikai megoldások a Boschtól
2016.09.16
Új telematikai megoldásaival a Bosch hatékonyan támogatja a flottaüzemeltetõk munkáját, a biztosítótársaságok számára pedig újszerû ajánlatok kidolgozását teszi lehetõvé.

A jármûvek telematikai adatai olyan új szolgáltatások felé nyitják meg az utat, amelyek jelentõsen kibõvítik a hagyományos termékek piacát. Lehetõséget kínálnak például a mûhelyek számára a flottaüzemeltetõkkel folytatott szoros együttmûködésre, amely során mindkét fél élvezheti a Bosch megoldásának elõnyeit. A flottaüzemeltetõk gyors áttekintést nyerhetnek a jármûvek pillanatnyi állapotáról, menettulajdonságairól és soron következõ szervizmunkáiról, a kisebb jármûparkok üzemeltetõi, mint például a kézbesítõ szolgálatok vagy kereskedelmi szolgáltatók, pedig egyszerûen adhatják át a mûszaki flottamenedzsment feladatát a mûhelyeknek. A szervizek így már jó idõre megszervezhetik munkájukat, jelentõsen mérsékelve az egyes jármûvek állásidejét. Ez szolgálhat a flottaüzemeltetõk és a mûhelyek közötti szoros együttmûködés alapjául.

Az egyik jelentõs német biztosítótársaság rövidesen telematikai megoldásokat is alkalmaz, hogy kedvezõbb biztosítási feltételeket kínálhasson a fiatal autóvezetõknek. Az alacsonyabb biztosítási díjakért cserébe a fiatal autósok elérhetõvé teszik azon adataikat, amelyekbõl látható, hogy defenzíven közlekednek. A Bosch telematikai megoldása így gazdaságos és biztonságos vezetési stílusra ösztönöz.