Elindult az Amazon új lakásbiztosítási terméke az Egyesült Királyságban
2022.10.21

Az Amazon bejelentette, hogy elindította az Amazon Insurance Store-t, amely új lehetőséget kínál az Egyesült Királyság ügyfelei számára lakásbiztosítások vásárlására.

Az induláshoz az Amazon az Ageas UK, a Co-op és az LV= biztosítótársaságokkal lépett partnerségre, megjegyezve, hogy minden egyes társaságot gondosan, számos ügyfélközpontú kritérium alapján választott ki, beleértve a kárrendezést, valamint az Amazon magas szintű ügyfélszolgálatának teljesítését. A vállalat azt tervezi, hogy a jövő év elején további biztosítókkal bővíti az Amazon Insurance Store-t.

Az Amazon szerint a Store jobb vásárlási élményt kínál a lakásbiztosítások terén, az ügyfelek számára megbízható ajánlat-összehasonlításokkal, egyszerűsített ajánlatkérdőívvel, valamint az amazon.co.uk oldalra integrált fizetési lehetőséggel.

Jonathan Feifs, az Amazon európai fizetési termékekért felelős vezérigazgatója így nyilatkozott: „A lakásbiztosítások online vásárlása jól bevált élmény, és célunk, hogy az Amazon Insurance Store-ral kapcsolatban felülmúljuk az ügyfelek elvárásait. Ez az indulás csak a kezdet - továbbra is folytatni fogjuk az innovációt és a finomításokat, mindezt azzal a céllal, hogy az ügyfelek örömére szolgáljunk, és a lehető legkényelmesebb vásárlási élményt nyújtsuk."

A vállalat állítása szerint az Amazon Insurance Store a lakásbiztosítások vásárlásának átláthatóbb módját is biztosítja majd, utalva arra, hogy az áruház feltölti majd az ügyfélértékeléseket és a kárigények elfogadási arányát, hogy az ügyfelek megalapozottabb vásárlási döntéseket hozhassanak.

Az Amazon Standard of Cover az az alapfedezet, amellyel az Amazon biztosítási áruházban az összes biztosítási kötvény indul. Az Amazon szerint ez magában foglalja a leggyakoribb lakásbiztosítási kárigények védelmét. A fedezet kifejlesztése az Egyesült Királyság lakásbiztosítási szektorának kutatásán alapult, hogy meghatározzák, az ügyfelek mely szempontok alapján keresik leginkább a lakásbiztosításokat - állítja az Amazon.

Megjegyzi továbbá, hogy az Amazon Standard of Cover megkönnyíti a hasonló ajánlatok összehasonlítását, a fedezetek és kizárások áttekintését, szükség esetén a biztosítás kiegészítését.