Európai átlag alatt a magyarok pénzügyi tudása
2016.10.17
Az OECD legfrissebb elemzése szerint meglehetõsen alacsony a pénzügyi ismeretek szintje a világon, a vizsgált 30 ország átlagosan 13,2 pontot ért el a 21-bõl. Még az átlagnál is rosszabbul teljesített Magyarország, amely 12,4-es pontszámával a 22. helyet csípte meg a rangsorban. Mint kiderült, a magyarok nem gondolják okosabbnak magukat a pénzügyi ismeretek terén, mint amilyenek valójában, többségük ugyanis átlagos tudásúnak mondja magát. Hab a tortán, hogy átlagban a felnõtt magyar lakosság csupán egyharmada tud aktívan félretenni, tíz megkérdezettbõl egynek még hitelt is fel kell vennie, hogy hó végén kijöjjön a matek - írja a Portfolio.hu.

Az OECD legfrissebb tanulmányában 30 országot felölelve vizsgálta meg, hogy milyenek az emberek pénzügyi ismeretei és mennyire jár gyerekcipõben a pénzügyi tudatosság. A begyûjtött adatok szerint meglehetõsen alacsony a pénzügyi ismeretek szintje a vizsgált országokban.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/szanalmas_a_magyarok_penzugyi_tudasa_es_meg_finoman_fogalmaztunk.238645.html