A Generali lett az év pénzintézete a Figyelõ TOP 200 versenyén
2016.10.21
A Generalit választotta az év pénzintézetének a Figyelõ TOP 200 szakmai zsûrije: az elismerést a biztosító 2015-ös eredményessége és üzleti aktivitása alapján ítélték oda. A tavalyi 114 milliárd forintos korrigált díjbevételével piacvezetõ (15,8%) Generali Biztosító nagy hangsúlyt fektet termékei fejlesztésére, és a jövõben is innovatív megoldásokkal igyekszik megkönnyíteni ügyfelei életét.

Az év pénzintézete díjat odaítélõ szakmai zsûri minden évben a Magyarországon jelen lévõ bankok és biztosítók teljesítményét vizsgálja az eredményességi mutatók, illetve az üzleti aktivitás (a mérlegfõösszegek, a hitelállomány, illetve a díjbevételek) alakulása alapján. 2015-ös teljesítménye alapján a Generali Biztosítót ítélték a legjobbnak: tavaly a biztosítási piac történetében elõször lett piacvezetõ a Generali Biztosító önállóan, és mindez kiemelkedõ jövedelmezõséggel is párosult.

A Generali Csoport hazai legnagyobbjaként a Generali Biztosító Magyarország piacvezetõ biztosítótársasága. 2015. év végén önállóan 15,8% részesedést tudhatott magáénak, melyet a 114 milliárdos korrigált díjbevételének köszönhetett. A biztosító teljes díjbevétele alapján, mely 120 milliárd forintra rúgott, is piacvezetõ volt, ezen mutató esetében 13,8%-os piaci részesedéssel.

A társaság idén a nehéz piaci körülmények ellenére is eredményes elsõ félévet zárt: teljes és korrigált díjbevétele is 4%-kal növekedett, megközelítve a 65 (teljes) és 62 (korrigált) milliárd forintot. Az élet és nem-élet üzletág is növekedéssel zárta a félévet: az életbiztosítások díjbevétele 3,5%-kal nõtt; míg a nem-élet üzletág elsõsorban a gépjármûbiztosításoknak köszönhetõen növekedett 4,2%-kal.