Egyre népszerûbb Magyarországon a Black Friday
2016.11.24
Közép-Európa egyik legnagyobb használtautó-kereskedõje, az AAA AUTO az év legnagyobb árleszállításával készül a péntek-vasárnap közötti idõszakra. Egyes autók ára akár 999 ezer forinttal is zuhanhat annak köszönhetõen, hogy más magyar vállalatokhoz hasonlóan az AAA AUTO is akciót hirdet erre az idõszakra.

A fekete péntek elnevezésû leárazási idõszak az USA-ból és Kanadából indulva terjedt el az egész világon. „A fekete péntekkel indul a karácsonyi bevásárlási láz, és ebben az idõszakban a gépkocsivásárlás iránt is megnõ az érdeklõdés. Minden évben igyekszünk egy kicsit túltenni az új gépkocsik márkakereskedõin, akik többnyire január 1. után árazzák le az elõzõ évi modelleket. Az idén tavalyhoz képest korábban segítünk ügyfeleinknek, hogy jobb kocsit vásárolhassanak karácsonyra, és ne kelljen ezzel januárig várniuk” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO International vezérigazgatója.

Az új autók közvetlenül a vásárlás után máris több százezer forintot veszítenek értékükbõl. A következõ komolyabb értékcsökkenés két év használat után jelentkezik. Ennek az idõszaknak a végén a gépkocsik értéke mintegy 30-50%-kal alacsonyabb az eredeti vételárnál. A használt autók lassúbb ütemben veszítenek az értékükbõl, de az év végére esetükben is csökken az ár néhány tízezer forinttal. „A szinte új autók iránt is jelentõsen nõ a kereslet, ezért ezekre is számottevõ árengedményt adunk fekete pénteken. A vásárlók felismerték, hogy használt autó vásárlása esetén magasabb kategóriás gépkocsit engedhetnek meg maguknak annál, mint amit újonnan vennének” – hangsúlyozta Topolová. Az AAA AUTO három magyarországi telephelyén közel 1000 használt autó várja az érdeklõdõket.