Egyre több a kínai turista Magyarországon
2018.04.18
A kínai beutazó-turizmus fontosságát és jelentõs növekedési potenciálját hangsúlyozták a résztvevõk a kínai Ctrip csoporthoz tartozó Ctrip Customized Travel és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), valamint az EEST Travel közös szervezésében megtartott üzleti fórumon.

Az MTÜ közleménye szerint Máté Kristóf, az MTÜ értékesítésért felelõs igazgatója a fórum megnyitóján kiemelte: több mint 35 százalékkal 371 ezerre nõtt a kínai vendégéjszakák száma 2017-ben Magyarországon. Budapestre ugyanekkor pedig 178 ezer kínai vendég érkezett, amivel Kína a TOP10 küldõország között szerepel a fõvárosnál.

Kane Hszü, a Ctrip ügyvezetõ igazgatója beszámolt arról, hogy a kínai lakosság 10 százaléka rendelkezik útlevéllel, ami 130 milliónyi potenciális utazót jelent, a kínai turisták száma évrõl-évre nõ.
Az adataik szerint az utazók jelentõs többsége 20-49 év közötti, egyéni utazó, akik jellemzõen az 500 legnagyobb kínai vállalat képviselõi is egyben – mondta.

A Ctrip kutatási igazgatója, Andrew Hszie elmondta, hogy a kínai turisták 76,5 százaléka ázsiai, 9,3 százaléka európai, 8,7 százaléka észak-amerikai úti célt keresett fel 2017-ben. Európa a nyári hónapokon kívül holdújévkor (februárban) számíthat nagyobb kínai beutazó forgalomra – mondta, hozzátéve: Európában jellemzõen hosszabb idõt, 10-12 napot töltenek, és egyszerre több országot látogatnak meg.