Önvezetõ autók: a balesetek 90 százaléka is eltûnhet
2016.11.28
"Az egymással kommunikáló autók sokkal biztonságosabban fognak tudni közlekedni, a károk mintegy 90%-a is eltûnhet" - mondta el Kaszab Attila, a K&H Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese a gazdasagtv.hu-nak.

Kaszab Attila a Gazdaságtv.hu-nak adott nyilatkozatában három trendet említ meg, amit meghatározó lehet az autózás jövöjében: az önvezetõ autók, az elektromos hatjású autók, továbbá a telematikai rendszerek. A vezérigaztó-helyettes szerint az önvezetõ autók jelentõs változást hozhatnak a városi emberek életében. Alapvetõen eltûnhetnek a saját gépjármûvek, ezek helyét a car sharing rendszerek veszik át, ennek köszönhetõen pedig megoldódhatnak az állandó parkolóhely problémák, valamint ami jelentõsebb, hogy az egymással kommunikáló autóknak köszönhetõen a károk mintegy 90 százaléka is eltûnhet. Az önvezetõ autók forgalomban való elsõ megjelenését 2020-ra, az autóállomány teljes cseréjét pedig 2060-ra várja a szakértõ.

A K&H Biztosító közlekedésbiztosági telematikai projektjérõl, valamint annak eredményeirõl részletesen a Gazdaságtv.hu oldalán olvashat: http://gazdasagtv.hu/tech/2016-11-17/az-onvezeto-autok-forgalomba-kerulesevel-varhatoan-a-karok-90-a-el-fog-tunni