31 kórház bontott szerzõdést az Union biztosítóval Szlovákiában
2016.12.05
A parameter.sk cikke szerint a szlovákiai Union biztosító és az általa biztosított - szintén szlovák - kórházak között támadt pénzügyi elszámolási vita, aminek következtében eddig 31 kórház bontott szerzõdést a társasággal. Az Union összesen 1,3 millió eurót követel vissza a kórházaktól.

A cikk szerint a szlovákiai Union biztosító korábban arra szólította fel a céggel szerzõdésben álló, szintén szlovák kórházakat, hogy fizessenek vissza 1,3 millió eurót. Az indoklás szerint a biztosító a kelleténél nagyobb összeget fizetett ki a korházak számára, és ez az összeg hiányzik a társaság költségvetésébõl. A túlfizetésrõl és az ebbõl adódó visszafizetésrõl a Szlovákiai Kórházak Szövetség (ANS) másképp gondolkozik, ezért a két fél egyeztetésbe kezdett, de ez eddig nem vezetett eredményre. A jelenlegi helyzet szerint eddig 31 kórház bontott szerzõdést a biztosítóval, aminek akár kihatása lehet az egészségügyi ellátásokra is.

 A teljes cikk itt olvasható: http://parameter.sk/31-korhaz-mondta-fel-szerzodest-az-union-biztositoval-dunaszerdahelyi-korhazzal-sem-tudtak