Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt az Aegon és a Groupama biztosítókhoz
2016.12.08
Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt az MTI által megkérdezett biztosítókhoz.

Az Aegon Magyarország közölte: a december eleji viharos, óránként 120 kilométeresnél is erõsebb szél egyetlen hétvége alatt 82 millió forintos kárt okozott az Aegon Magyarország ügyfeleinél. Kedd kora délutánig mintegy 840 kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, az átlagos kár 100 ezer forint körül van. A legtöbb, 515 bejelentés Budapestrõl és Pest megyérõl érkezett.

A Groupama Biztosítóhoz a múlt hét pénteki szélvihar nyomán 663 vagyonbiztosítási kárbejelentés érkezett, melynek kárösszege megközelíti az 53 millió forintot. A legtöbb kárt szintén a széllökések által kicsavart fák, levert ágak, gallyak okozták, és ugyancsak sok bejelentés érkezik leesett tetõcserepek, megrongálódott tetõszerkezetek miatt is. Az extrém idõjárás különösen Pest megyét, illetve Budapestet érintette.

A Groupama tájékoztatott arról is, hogy a bejelentett károkat gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követõ napon kifizetik, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelõleget fizet a társaság.