Segítségünket kéri a Heim Pál Gyermekkórház - Két altatógép is használhatatlan állapotban van
2016.12.09
A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány örömmel adta hírül: összegyûlt a pénz a sajtón keresztül indított gyûjtéssel gyermekkórház részére vásárolandó lélegeztetõ-gépre, aminek beszerzését az Alapítvány el is indította. A gyermekegészségügyi intézmény két altatógépe azonban mûködésképtelen, újakat kell vásárolni. Ehhez kér most segítséget az Alapítványon keresztül a gyermekkórház vezetõsége.

Hatalmas összefogással, az emberek fantasztikus támogatásával pár hónap alatt összegyûlt akkora összeg, hogy a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány új, életmentõ lélegeztetõ gépet tudjon vásárolni az intenzív osztályon fekvõ gyermekek részére. Óriási segítség ez a gyermekegészségügyi intézménynek, hiszen évente 270-300 olyan súlyos állapotú gyermeket gyógyítanak, akiknek életét menthetik meg a korszerû, mai technológiáknak megfelelõ eszköz. 

Öröm az ürömben azonban, hogy az Alapítvány nemrég a kórház intenzív osztályának a vezetõjétõl rossz hírt kapott: két altatógépük rossz. Az osztály az Alapítványtól kér segítséget, hogy az évente több, mint 5000 mûtétet le tudják bonyolítani, amihez égetõen szükség van az altatógépekre. Az Alapítvány pedig az emberek segítségét kéri, hogy a szükséges altatógépeket, minél elõbb tudják biztosítani a kórház számára. 

„Ennek a sok mûtétnek az aneszteziológiai ellátása nem egyszerû dolog, akkor sem, ha minden feltétel biztosított az altatásokhoz” – mondta mondta Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány Kuratórium elnöke. „Eddig szakember hiány nehezítette csak a szervezést, de mostantól a mûködõ altatógépek száma is nehézséget okoz. Ezért kérjük ismét az Önök támogatását, hogy a mûtétre várás ideje ne hosszabbodjon” – tette hozzá az Alapítvány elnöke.

Az altatógépek megvásárlását, ami összefogással elérhetõ – ez a lélegeztetõ-gépnél is bebizonyosodott – újból meg tudja az Alapítvány valósítani, sok adományozó kis támogatásából, hiszen az Alapítványnak az a dolga, hogy összegyûjtse a „kis” adományokat, és „nagy” fejlesztéseket hajtson végre ezekbõl. 

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány elõre is megköszöni a segítséget és ezúton kíván kellemes ünnepeket és eredményes, békés, boldog új évet.

A támogatásokat el lehet juttatni: MKB 10300002-20373229-00003285 számlaszámra.

Ha további információra van szüksége, tekintse meg a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány web- http://heimalap.hu/ és Facebook oldalát https://www.facebook.com/heimpalkorhazalapitvany