Ezt várják a biztosítók az idei évtõl
2017.01.02
A Portfolio.hu arra kérte a hazai biztosítók vezetõit, hogy értékeljék a 2016-os évüket, valamint adjanak elõrejelzést a 2017-es évre vonatkozó várakozásaikból.

A szakemberek válaszaiból kiderül, hogy a 2016-os év alapvetõen eredményes volt a társaságuk számára. Egyesek szerint az elõzõ év a felkészülés éve volt, mert több olyan új szabályozásra is elõ kellett készülni, ami jelentõs változást hozott a társaságok életében. Ide sorolható például az etikus életbiztosításokkal kapcsolatos új MNB szabályok alkalmazása, a KGFB törvényi változások átvétele, illetve az értékesítési folyamatra vonatkozó új elvárásoknak (IDD) való megfelelése is. 2017-re vonatkozóan minden vezetõ a növekedést tûzte ki maga elé célul, emellett többen a nem-élet üzletág erõsödését várják, míg mások bíznak az élet üzletág növekedésében is.

A részletes válaszokat tartalmazó cikk itt érhetõ el: http://www.portfolio.hu/finanszirozas/biztositok_penztarak/mi_lesz_a_biztositokkal_2017-ben_megszolalnak_a_vezerek.10.241978-2.html