Kedvezõ szakmai biztosításra hívja fel a figyelmet az építõipari szakemberek közössége
2017.02.08
Az építõipari kivitelezõk kötelezõ felelõsségbiztosítására nem voltak felkészülve a biztosítók, a Magyar Építõipari Szakemberek Közössége ezért kedvezményes csoportos felelõsségbiztosítási programot indított az építõipari szakemberek számára - közölte a szervezet az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint ettõl az évtõl minden fõvállalkozó építõipari kivitelezõnek felelõsségbiztosítással kell rendelkeznie már a kivitelezési szerzõdés megkötéskor, a januárban hatályba lépett kormányrendelet kiterjed a családi házak építésére és a felújításokra is.

A rendelet céljával egyetért a szervezet, de a piacon elérhetõ biztosítási díjakat irreálisan magasnak tartotta, fõként a kisvállalkozások esetében - fejtette ki Markovich Béla, a Magyar Építõipari Szakemberek Közösségének alapítója, a Mapei Kft. ügyvezetõje.

A kormányrendelet szerint több kritériumnak is meg kell felelni. Egyrészt tevékenységi felelõsségbiztosítással kell rendelkezni, amely a harmadik személynek okozott dologi vagy személyi sérülésekre terjed ki, másrészt szükséges szolgáltatói felelõsségbiztosítás, amely az esetleges hibás teljesítés miatti károkra terjed ki - jelezte.

A szervezet tájékoztatásában felhívta a figyelmet: a Colonnade Biztosítóval együttmûködve készült el a szakemberek igényeire szabott, kedvezõ csoportos biztosítási megoldás.

A kedvezményes biztosítást minden magyar építõipari szakember, valamint kivitelezõ vállalkozás igénybe veheti, amely csatlakozott vagy csatlakozik a Magyar Építõipari Szakemberek Közösségéhez.

A tájékoztatás szerint jelenleg 336 tagja van a tavaly júniusban alakult közösségnek, 60 százalékban cégek, 40 százalékban egyéni vállalkozók. Az összefogás legfontosabb célja, hogy javítsa a szakemberek elismertségét Magyarországon, illetve segítsen kiadásaik csökkentésében és bevételeik növelésében. Több szolgáltatóval is együttmûködnek, a közösség tagjai egyebek mellett telefontarifa-kedvezményt, kedvezményes üzemanyag-vásárlási lehetõséget, valamint online megjelenési lehetõséget is kapnak.