Eltûnhet a sárga csekk?
2011.11.03
Komoly kultúraváltást, a sárga csekk háttérbe szorulását okozhatja az autósok körében a kgfb-hez kapcsolódó elektronikus számlaügyintézés és az inkasszós fizetés erõteljes ösztönzése – írja az Echo TV.

Átlagosan 20 százalékos kedvezménnyel jutalmazza egy sor biztosító azokat az ügyfeleket, akik elektronikus számlaügyintézéssel és inkasszós fizetéssel választanak maguknak kötelezõ biztosítást. Mindez az autósok számára is komoly kultúraváltást jelent: jövõre akár az autósok harmadának a forgalmija mellõl is eltûnhet a sárga csekk feladóvevénye.

14 ezer forintig zuhant az átlagdíj a kotelezo.hu oldalán eddig váltók körében, akiknek csaknem kétharmada négy biztosító, az Uniqa, a K&H, a Köbe és a Posta ajánlatait választotta.

Egyes biztosítók akár többszázmillió forintot is spórolhatnak a papíralapú számlalevél- és csekkforgalom visszaszorításával, amit szemmel láthatóan teljes egészében az ügyfeleknek engednek át - hívja fel a figyelmet Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetõje.

Az autósoknak érdemes az éves díjfizetést választaniuk, amely akár 10-15 százaléknyi megtakarítást is eredményezhet.

A kotelezo.hu portálon eddig megkötött kötelezõ biztosítások közel kétharmada négy biztosító között oszlott meg: az Uniqa, a K&H, a KÖBE, valamint a Posta Biztosító között.