Az adót is megspórolhatják a váltók!
2011.11.04
Tíz autósból kilenc talál magának olcsóbb biztosítást az idei kampányban. A legtöbben a bevezetésre kerülõ adónál is többet takaríthatnak meg, a biztosítók azonban idén sem egyformán esznek a tortából. A társaságok részletes erõsorrendjét, a Biztosítás.hu internetes alkusz tette közzé.

Tizenhétezer forintot spórolhatnak átlagosan a Biztosítás.hu internetes alkusz portálján idén biztosítót váltó ügyfelek. Ez jóval nagyobb összeg, mint kötelezõ biztosítás díját várhatóan januártól terhelõ Baleseti Adó, tehát az adó ellenére is spórolhatnak azok, akik váltani tudnak novemberben.

Az autósok túlnyomó többsége a piac felét kitevõ 7 biztosítótársasághoz szerzõdik, 13 ezer forint körüli éves átlagdíjon. Közülük sokan választanak valamilyen kiegészítõ biztosítást is, melyekbõl idén széles a kínálat. Legnépszerûbbek az assistance, a kátyúkár, a CASCO és a gyorshajtás biztosítások, de az autósok több mint kétharmada választja az olcsóbb üzemanyagot biztosító kedvezményt is.


Bár még a kampány elején vagyunk, az már biztosnak látszik, hogy a mostani díjaknál jövõre már nehezen találnak majd olcsóbbat az autósok, akik könnyen hosszú idõre annál a biztosítónál köthetnek ki, akit idén választanak maguknak. Jól meg kell tehát fontolni idei döntésüket.