Ilyet még egyetlen biztosító sem csinált
2017.07.06
130 milliárd dollárnyi befektetési portfóliót érint a svájci Swiss RE biztosító mostani döntése: az összes pénzt új, etikai alapú részvényindexekbe fektetnék - írja a Portfolio.hu a Financial Times cikkére hivatkozva.

A szakportál tájékoztatása szerint már idén év végéig teljesen elvonatkoztatna a tradicionális indexet követõ befektetésektõl Európa egyik legnagyobb biztosítója, hogy a 130 milliárd dollárnyi vagyont etikus befektetések felé terelje. Nem a Swiss RE az egyetlen a biztosítók piacán, amely ilyen lépésre készül, tavaly az Axa, idén pedig az Aviva és a Scor is bejelentette, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek az etikus befektetésekre a portfólión belül.

A svájci biztosító tájékoztatása szerint õk az elsõk a biztosítók között, akik a teljes befektetési portfóliót etikai alapon fektetik be. Az MSCI etikus indexében például a súlyokat nemcsak a piaci kapitalizáció határozza meg, hanem az is, hogy milyen a vállalatok etikai alapú teljesítménye.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.portfolio.hu/finanszirozas/biztositok_penztarak/korszakalkoto_otlettel_allt_elo_europa_egyik_legnagyobb_biztositoja.255809.html