Továbbra is nõ az insuretch népszerûsége
2017.07.25
Közel egymilliárd dollárnyi tõke érkezett az insurtech szektorba az év második negyedévében, ez 150 százalékos növekedést jelent az elõzõ év ugyanezen idõszakával összehasonlítva - derül ki a Willis Towers Watson és a CB Insights közös riportjából.

Nem csupán a 2016-os adatokkal összevetve impozáns a növekedés. Az elõzõ negyedévhez képest 248 százalékos növekedésrõl beszélhetünk. A látványos ugrás egyfelõl a befektetések számának növekedésével, illetve azok jellemzõen nagyobb értékével magyarázható, azaz egyre többen, és egyre nagyobb befektetõk fordulnak az insurtech szegmens felé.

Az egyik legegyértelmûbb trend az insuretech piac globálissá válása, lassan teljesen erodálva az USA dominanciáját. 2012 óta vizsgálva az összes befektetési tranzakció mintegy 65 százaléka az Egyesült Államokba irányult, 2017 második évét nézve azonban ez az arány már csak 45 százalék. Ugyancsak érdemes megemlíteni, hogy egyre jelentõsebb a hagyományos biztosítók, illetve viszontbiztosítók jelenléte a befektetõi oldalon. A Lemonade befektetõi körében például olyan nevekre bukkanhatunk, mint az Allianz Ventures és az XL Innovate, a Net Insurance mögött a Markel Ventures és a Munich Re áll, utóbbit pedig a Trov is befektetõi között tudhatja a Suncorp Grouppal és a Sompo Japannal egyetemben.

Valamelyest változik a fókusz is, az idei év második negyedévében egyértlemûen a követeléskezelés területét forradalmasítani kívánó insurtech startupok kapták a legnagyobb figyelmet - és támogatást - a befektetõk részérõl.