Vihar - Helyreállították az áramszolgáltatást az Õrségben is
2017.08.15
Hétfõ estére állították helyre az áramszolgáltatást az Õrségben az E.ON szakemberei, a csütörtök éjszakai vihar okozta károk felszámolása azonban a következõ napokban is folytatódik - közölte az áramszolgáltató szóvivõje az MTI-vel

Varga Ivett tájékoztatása szerint a Nyugat-Dunántúlon összesen 120 ezer fogyasztónál volt áramszünet az ítéletidõ következtében, amely az áramhálózatban is súlyos károkat okozott. A vihar során kétezer ponton sérült a villamos hálózat, leszakadó ágak, fák dõltek a vezetékekre, oszlopok fordultak ki a helyükrõl - mondta.

Hozzátette: kollégáinak száz kidõlt villanyoszlopot kellett felállítaniuk, 20 kilométernyi vezetéket kellett újra felépíteni. Közölte, a legnagyobb pusztítást az Õrségben végezte a vihar, Bajánsenyén például a falu villamos hálózatának kétharmadát megsemmisítette, Velem közelében pedig egy lápos területen dõltek a vezetékekre fák, ott a helyszín megközelítése is komoly kihívást jelentett.

Varga Ivett elmondta azt is, hogy szakembereik ugyan mindenütt helyreállították az áramszolgáltatást, de több helyen a munka gyorsítása érdekében ideiglenes mûszaki megoldásokat alkalmaztak, ezért a következõ napokban itt még lehetnek rövidebb ideig tartó tervezett szünetek az áramszolgáltatásban, ezekrõl a települések polgármestereit elõre tájékoztatják.