Spanyolországban folytatja nemzetközi terjeszkedését a CIG Pannónia
2017.08.30
Kezesi biztosítási termékkel lépett a spanyol piacra a CIG Pannónia vagyonbiztosítója, így a társaság határon átívelõ szolgáltatásaival már több országban is jelen van.

A CIG Pannónia leányvállalata, a CIG Pannónia Elsõ Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) az elmúlt évek nemzetközi és hazai értékesítési sikereire és tapasztalataira alapozva, valamint a szükséges engedélyek birtokában megkezdte a termékértékesítést Spanyolországban.

A dinamikus hazai piacszerzés után az EMABIT az elmúlt években a külföldi piacokon is megjelent réspiacokon: 2012-ben fuvarozóknak kialakított speciális felelõsségbiztosítással lépett piacra Lengyelországban, egy évvel késõbb szállítmánybiztosítási terméket vezetett be Litvániában, míg 2014 óta Olaszországban értékesít kezesi biztosításokat. Egyedi, speciális helyzetekre nyújtott biztosítási megoldásokkal pedig Szlovákiában és Romániában is jelen van.

„A CIG Pannónia stratégiájának megfelelõen a határon átnyúló szolgáltatások kialakításakor az elmúlt években olyan szegmensekre és termékekre fókuszáltunk, amelyekben tapasztalattal és eredményekkel bírunk. Ilyenek a kezesi biztosítások is, amelyekkel a hazai és a nemzetközi piacokon is eredményesen vagyunk jelen. A spanyol piacra való lépésünkkel tovább erõsítjük társaságunk európai jelenlétét” – mondta el Busa Zoltán, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. vezérigazgatója.