Már csõdbe vihetõ az AIG
2017.10.02
Nem mintha ez célja lenne bárkinek is, de az amerikai biztosítóra immár nem terjed ki az a szigorított szabályozás, ami alatt a 2008-as pénzügyi válság óta állt, más "szisztematikusan fontosnak" titulált pénzügyi intézményekkel egyetemben.

Mint az közismert, az AIG mintegy 182,3 milliárd dolláros mentõcsomagot kapott az államtól annak érdekében, hogy elkerülje a 2008-as pénzügyi válság következtében fenyegetõ csõdöt. Ezt az összeget mára sikerült teljes egészében visszafizetnie, ha nem is minden áldozat nélkül: 2016-ban közel 100 milliárd értékben értékesítette vagyonát, aminek következtében mintegy 10.000 fõvel csökkent a csoport által foglalkoztatottak száma is. 

Mindezek folyományaként 2008 óta Brian Duperreault az elsõ elnök vezérigazgató, aki bõvülésben, akvizíciókban gondolkodhat. "Ez korántsem jelenti azt, hogy ott folytatnánk, ahol 2008 elõtt abbahagytuk. A szigorú kockázatmenedzsment továbbra is része marad a céges kultúrának, ahogy a szabályozó szervekkel való szoros együttmûködés is annak érdekében, hogy egy erõs, biztonságosan mûködõ AIG-t építsünk." - nyilatkozta Duperreault.