Új biztosítási megoldást jelentettek be az ukrán gabonafolyosó számára
2023.10.03

Az ukrán gabonaszállítás támogatása érdekében a Miller biztosítási bróker, a Clearwater Dynamics (CWD) hajókövetési szakértő együttműködésével egy új tengeri biztosítási megoldást hozott létre a Fekete-tengeren közlekedő hajók számára. Ezt a megoldást a CWD technológiája hajtja, amely lehetővé teszi a hajók fejlett nyomon követését és a 0-24-es operációs terem felügyeletét. Ennek eredményeképpen a biztosítók és kockázatvállalók valós idejű információkat kapnak a térségben tartózkodó hajókról és kitettségükről. Így a hajók teljes körű biztosítási fedezettel fognak rendelkezni, amikor az ukrajnai gabonafolyosón közlekednek.

Nick Summers, a Miller közvetlen tengeri biztosításokért felelős vezetője elmondta: „A biztosítás kritikus szerepet játszik az ukrajnai gabonaszállítás lehetővé tételében, és büszkék vagyunk arra, hogy szerepet játszhattunk az egész iparágra kiterjedő megoldás biztosításában. A CWD-vel szorosan együttműködve meg tudtuk mutatni, hogy a technológia és a mély ágazati szakértelem kombinálásával milyen hatalmas hatást gyakorolhat a biztosítás a valóságban.”

A Fekete-tengeren közlekedő hajók védelmének érdekében olyan neves londoni biztosítók, mint például a Lloyd's és más A-kategóriás piaci szereplők, egy közös kezdeményezésben vesznek részt. Ennek a kezdeményezésnek a lényege, hogy biztosítási fedezetet nyújtson a hajózási szerződések teljes körű védelméhez.

A tavalyi ENSZ közvetítéssel létrejött megállapodás, amely garantálta a Fekete-tengeri gabonafolyosón közlekedő hajók biztonságát, júliusban lejárt, mivel Oroszország bejelentette, hogy nem kívánja tovább garantálni a hajók biztonságát. Az oroszok azt állították, hogy a megállapodást megsértették. Ennek következtében az új megoldás segíthet biztosítani a hajók biztonságát és a gabona szállításának zavartalan folyamatosságát Ukrajnából.