Globális közösségi mozgalmat indított a Generali
2017.10.06
A Generali Csoport küldetésének tekinti az emberek életének védelmét és életminõségének javítását, így a biztosítótársaság a tegnapi napon jelentette be új globális kezdeményezését, a The Human Safety Net programot. A nemzetközi mozgalom motorja a Generali, és a csatlakozás nyitott minden olyan magánember és szervezet számára, akik osztoznak a célkitûzésekben. A vállalat hosszú távú elkötelezettségét tükrözi, hogy egyik legértékesebb ingatlanában, az ikonikus Szent Márk téri Procuratie Vecchie palotában biztosít otthont a Human Safety Net programnak.

A Human Safety Net kezdeményezést az a felismerés inspirálta, hogy az egymást segítõ emberek fenntartható változást érhetnek el. A program a közösségeket érintõ legfontosabb társadalmi kérdésekre irányul. Céljai között szerepel, hogy esélyegyenlõséget biztosítson a hátrányos helyzetû gyermekeknek, segítse az Európában legálisan letelepedett embereket abban, hogy munkájuk által egzisztenciát teremthessenek maguknak és családjuknak, valamint az egészségügyi intézményekkel és a szülõkkel együttmûködve szeretnének tenni az újszülötteknél születés közben fellépõ oxigénhiányos állapot megelõzéséért.

A Szent Márk tér is újjászületik

Hosszú távú elkötelezettségét kifejezve a Generali egyik legértékesebb ingatlanjában, a Szent Márk téri Procuratie Vecchie palotában biztosít otthont a Human Safety Net programnak.

A cégcsoport kezdeményezésére a palota renoválása megkezdõdött, a felújítás a Királyi Kerteket, valamint a Szent Márk tér környékét is érinti. A Generali megbízásából a munkálatokat David Chipperfield építész koordinálja. A palota olyan kiállításoknak, rendezvényeknek ad majd teret, melyek sürgetõ társadalmi problémák megoldásával foglalkoznak.

„Velence szépsége az egész világ számára inspiráló, és a Generali büszke arra, hogy hozzájárulhat a város történelmi örökségének helyreállításához. A Procuratie Vecchie kapuit közel öt évszázad után nyitjuk meg újra, olyan új, élettel teli tereket hozva létre, ahol az emberek találkozhatnak és megvitathatják egymással társadalmunk kihívásait, globális kérdéseit. Velence már régóta a világ minden tájáról érkezõ különbözõ kultúrák találkozópontja. A Human Safety Net és az egymást segítõ emberek közösségeinek mozgalmán keresztül mi is ezt a hagyományt szeretnénk ápolni” – nyilatkozta Philippe Donnet, a nemzetközi Generali Csoport vezérigazgatója.

A program három pillére

A program esélyegyenlõséget kíván biztosítani a szegénységben élõ kisgyerekek számára, akik életük során rengeteg lehetõségtõl esnek el. A gyermekek életében az elsõ néhány év döntõ fontosságú, ennek az idõszaknak az élményei, tapasztalatai egész életükre hatással vannak. Csak Európában 8,2 millió hat éven aluli gyermek él szegénységben, igazi lehetõségek nélkül. A program keretében 30.000 hátrányos helyzetben lévõ szülõnek nyújthat segítséget (tanfolyamokkal, képzésekkel) a Generali.

A Human Safety Net az Európában legálisan letelepedett embereket célzó támogatásának célja, hogy segítse önálló egzisztenciájuk megteremtését. A Generali nemzetközi szinten 500 új vállalkozás elindításához kíván támogatást nyújtani, ezáltal új munkahelyeket, új lehetõségeket teremtve.

A Human Safety Net újszülötteket célzó programja orvosi közösségekkel és szülõkkel együttmûködve szeretné elõsegíteni az asphyxia megelõzését és kezelését. Az asphyxia súlyos fogyatékosságot, valamint a legrosszabb esetben halált is okozhat. A program prevenciós céllal szakembereket készít fel, és ismertet meg innovatív technológiákkal, akik segíthetnek az asphyxia megelõzésében.

A Human Safety Net program kialakításához a Generali munkavállalói több mint 300 ötlettel, javaslattal járultak hozzá. A kiválasztott három program közös célja, hogy lehetõségeik kibontakoztatásával segítse a hátrányos helyzetû embereket. A Generali arra törekszik, hogy a teljes nemzetközi szervezetét bevonja a kezdeményezésbe, a helyi megvalósításban figyelembe véve az egyes Generali országok adottságait, valamint együttmûködésre ösztönözze az ügyfeleit és a civil szervezeteket. Ezek az egymást segítõ közösségek jelentik a Human Safety Net lelkét.