Változások az Allianz Hungária Zrt. igazgatóságában
2023.10.24

2024. január 1-jétől Bacsó Gergely veszi át a vezérigazgatói és az igazgatóság elnöke pozíciót dr. Alexander V. Protsenkotól – a szükséges hatósági engedélyezési eljárás előkészítése folyamatban van.

Gergely pályafutását a tanácsadás területén kezdte, amikor 2006-ban csatlakozott a McKinsey-hez. Mint a magyarországi McKinsey Insurance Practice vezetője, számos nemzetközi ügyféllel dolgozott, nemcsak hazai, de más európai országokban működő bankok és biztosítótársaságok vállalati transzformációjáért is felelt. Emellett vezető pozíciókat töltött be a McKinsey helyi digitális és technológiai üzletágában a QuantumBlackben és a budapesti FinTech & InsurTech Centre of Excellence-ben.

Alexander 2019 óta töltötte be az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgatói és igazgatóság elnöki tisztségét. Működési ideje alatt a vállalat minden üzleti területén látható sikereket ért el, és elősegítette egy olyan vállalati kultúra létrejöttét, mely az innováción, valamint a kölcsönös tiszteleten és együttműködésen alapszik. Ezen felül sikeresen vezette át a szervezetet az elmúlt évek kihívásain és bizonytalanságain is. Alexander az Allianz Csoporton belül folytatja karrierjét, új pozíciójának bejelentése a közeljövőben várható.

“Szeretnénk kifejezni köszönetünket és hálánkat Alexandernek a transzformatív vezetéséért, és az Allianz Hungria Zrt. iránti elkötelezettségéért, és további sikereket kívánunk neki a jövőbeli törekvéseihez. Valamint nagy örömmel üdvözöljük Gergelyt a vállalatunknál, biztosak vagyunk benne, hogy érkezése az Allianz Hungária Zrt. felsővezetésébe a következő szintre emeli a transzformációs gondolkodást, és tovább erősíti az Allianz pozícióját a magyar piacon.”