Jégverés, vihar, felhõszakadás, villámlás - több ezer bejelentés a Groupamánál
2011.06.10
A Groupama Garancia Biztosítóhoz az elmúlt idõszak viharai, esõzései miatt közel 4000 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett. Az ország szinte minden régiója érintett az idõjárási viszontagságokban, de kiemelkedõen sok bejelentés érkezett Északkelet-Magyarországról. A biztosítótársaság mindent megtesz a mielõbbi kárrendezés érdekében.

A lakásbiztosítási kárbejelentések száma az elmúlt másfél hét viharai, felhõszakadásai, jégverései, illetve villámcsapásai következtében a Groupama Garancia Biztosítónál megközelíti a 4 ezer darabot, melynek kárösszege 200 millió forint feletti. A társaság tapasztalatai szerint ilyen mértékû természeti esemény után még további jelentõs számú kárbejelentés várható.

A hétvégi viharok, esõzések kapcsán a Groupama Garancia Biztosítóhoz a legtöbb, mintegy 1000 bejelentés Északkelet-Magyarországról érkezett, a károk értéke azonban Délkelet-Magyarországon a legnagyobb, csak errõl a területrõl több mint 40 millió forint értékben érkezett bejelentés.

Kiemelkedõen sok bejelentés érkezet a villámcsapások kapcsán: a bejelentéseknek körülbelül negyede (több mint 1000) villámlásokhoz kapcsolódik, melyek értéke több mint 50 millió forint.

A biztosító szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a Groupama Garancia Biztosító mindent megtesz a mielõbbi kárrendezésért. A kisebb értékû, 100 ezer forint alatti károk esetén a Groupama Garancia Biztosító alkalmazza a telefonos kárrendezést, melyek gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelõleget fizet a társaság. 

A Groupama Garancia Biztosító a kárbejelentéseket továbbra is folyamatosan, több csatornán fogadja: a bejelentések az ügyfélszolgálati irodákban személyesen, telefonon, faxon, emailben a karbejelentes@groupamagarancia.hu címen illetve TeleCenteren a 06 1 467 3500 telefonszámon is megtehetõek.