Pertársaságot alapítottak a Green Holidays károsultak
2018.01.29
Pertársaságot alapítottak a Green Holidays károsultjai, amelybe eddig 350 család jelentkezett. A jogszabályi, szakértõi értelmezések szerint ugyanis az utazási iroda csak azok kárát fizetheti ki, akiknek befizetései bizonyíthatóan a Green Holidays számlájára érkeztek be - derült ki az RTL Klub Híradójából.

Fél évvel a Green Holidays csõdje után még mindig vannak olyan utasok, akik egy forint kártérítést sem kaptak. Az RTL Híradónak nyilatkozó asszony családja félmillió forintot költött a nyaralásra, ami végül meghiúsult, és a biztosító sem fizetett nekik. A probléma az, hogy nem közvetlenül a Green Holidaysnél, hanem egy közvetítõn keresztül fizettek be a meghiúsult nyaralásra.

Az utazási iroda biztosítója, az UNIQA Biztosító Kárrendezési vezetõje, Vereczki András az RTL Klub híradójának azt mondta, hogy "Nem az a kérdés, hogy fizetnek-e, hanem az, hogy kinek." Eddig több mint 360 millió forint kártérítést fizetett ki a biztosító, de csak azokat az utasokat kártalanítják, akik közvetlenül a Green Holidays-nek fizették be az utat. 

A Green Holidays 500 millió forint összegû biztosítással rendelkezik, kártérítésnek ez a felsõ korlátja. A beérkezett kárigények összege 866 millió forint, így teljes körû kártérítés nem lehetséges.