A Generali befejezi a Liberty Seguros felvásárlását
2024.02.09

Az olasz központú Generali biztosító befejezte a Liberty Seguros, Compañia de Seguros y Reaseguros, S.A. felvásárlását a Liberty Mutual Insurance-tól.

A tranzakciót eredetileg 2023. június 15-én jelentették be, és ez a Generali legnagyobb tranzakciója volt az elmúlt tíz évben.

A hírek szerint a Liberty Mutual 2,5 milliárd dollárért (2,3 milliárd euróért) adná el a személybiztosítási és kis kereskedelmi biztosítási üzletágát az olasz biztosítónak.

A Liberty Seguros székhelye Madridban van, és Spanyolországban, Portugáliában, Írországban és Észak-Írországban tevékenykedik.

A Liberty Mutual többi európai üzletága - Liberty Mutual Reinsurance, Liberty Specialty Markets, Liberty Mutual Surety, Liberty IT és Hughes Insurance - nem szerepel az ügyletben, és továbbra is a saját piacukon működnek - jegyzi meg a cég.

A közlemény szerint a tranzakció teljes mértékben összhangban van a Generali növekedési tervével, és lehetővé teszi a csoport számára, hogy javítsa nyereségprofilját, valamint megerősítse nem-életbiztosítási üzletágát és vezető szerepét Európában.

A tranzakció lezárását követően a Liberty Seguros új igazgatótanácsa Carlos Escuderót nevezte ki új vezérigazgatónak, Pedro Carvalhót pedig a Liberty Seguros portugáliai fiókjának fiókvezetőjévé.